Gratis verzending op orders boven de € 99,-.

VIND HET GEWICHT ELEKTRISCHE STEP DAT BIJ JOU PAST

VIND HET GEWICHT ELEKTRISCHE STEP DAT BIJ JOU PAST

Klasse 1 - lichtgewicht 

0 tot 15 kg

  • Kindersteps
  • Recreatieve steps

Een lichtgewicht step biedt uitkomst om korte afstanden mee te rijden & als je de elektrische step vaak zou moeten tillen of vervoeren in bijvoorbeeld een auto/ camper.  Een lichtgewicht step is meestal wat kleiner van formaat & kan vaak niet meer dan 100 kg draagvermogen aan. Let op dat het lichaamsgewicht van de berijder sterk het vermogen van de lichtgewicht step beïnvloed. Om aan te geven dat een persoon van richting de 95 kg nooit de topsnelheid zal bereiken met een lichtgewicht step. Ook zal de actieradius een stuk sneller afnemen indien een relatief zwaarder persoon de step berijdt. Elektrische steppen uit gewichtsklasse 1 worden dan ook aanbevolen aan mensen met een lichaamsgewicht van 65 kilo of minder. Zo zal de elektrische step in staat zijn om het uiterste vermogen te kunnen bereiken.

Klasse 2 - normaal gewicht 

15 - 30 kg

  • Recreatieve steps

Een step van een zwaarder gewicht rijdt vaak iets stabieler & is meer geschikt voor een persoon met een wat groter lichaam. E-steps in gewichtsklasse 2 hebben veelal een draagvermogen van maximaal 120 kilo. Hoe zwaarder het gewicht van de step wordt des te meer hij kan worden belast. Elektrische steppen in de categorie ‘’normaal gewicht’ worden aanbevolen voor mensen met een lichaamsgewicht van 65 kilo of meer, met een maximum van 120 kilo. Houdt er rekening mee dat een persoon van bijvoorbeeld rond de 110 kilo geen topsnelheid kan halen, ook de accubatterij zal sneller leeg zijn.

Klasse 3 - zwaar gewicht

30 - 45 kg

  • Semi professionele steps
  • Professionele steps

Zware elektrische steppen beginnen bij een gewicht van 30 kilo. De zware gewichtsklasse E-step kan standaard een lichaamsgewicht van ruim 100 kilo aan. De lengte of het gewicht van de berijder zal in dit geval nauwelijks invloed hebben op de actieradius, het optrekken of de snelheid. Professionele E-steps kunnen gebruikt worden door personen met een gewicht van veelal maximum 150 kilo. Uitzonderingen daargelaten. Let op semi professionele steps & professionele steps worden aanbevolen aan ervaren rijders van minimaal 16 jaar of ouder, dit soort beschikt over een krachtige motor met veel vrijkomende snelheid.

Klasse 4 - extreem zwaar gewicht

45+ kg

  • Professionele steps

Passion 4 E-Mobility heeft een aantal elektrische steppen in de collectie met een extreem zwaar gewicht van 45 kg of meer. Een step uit klasse 4 zal zwaar aanvoelen om te tillen, maar is perfect afgesteld & in balans voor een heftige rit op bijvoorbeeld (semi) off road terrein. Het zal opvallen dat een step met zwaar gewicht vertrouwd aanvoelt tijdens het rijden. Een extreem zwaar gewicht step is geschikt voor ervaren rijders van minimaal 50- en maximaal 150 kilo. Dit omdat een elektrische step uit klasse 4 veelal beschikt over zeer veel vermogen, hierdoor zal de berijder tijdens het rijden ‘’naar achteren worden gegooid’’. Uiteraard geldt voor een extreem zwaar gewicht step dat de belasting nauwelijks invloed zal hebben op het prestatievermogen.  

Heb je een vraag bij het uitzoeken van de juiste elektrische step voor jou? Stel hem gerust aan onze klantenservice, wij helpen je namelijk graag verder! Dagelijks zijn wij per mail via Info@P4EM.com of telefonisch via +31 (0)85-065 9011 (ook via Whatsapp) te bereiken.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voor ze worden gepubliceerd

Waar ben je naar op zoek?

Je winkelwagen