Gratis verzending op orders boven de € 99,-.

WETGEVING E-STEPS IN NEDERLAND & DE REST VAN EUROPA

WETGEVING E-STEPS IN NEDERLAND & DE REST VAN EUROPA

Legale E-steps

In Nederland geldt een algemeen verbod voor elektrische steppen om te mogen rijden op de openbare weg. Dit is in tegenstelling tot andere Europese landen waar elektrische steps wel zijn toegestaan. Je kan jouw elektrische step dus gerust meenemen op vakantie. Hier zijn in Nederland echter wel een paar uitzonderingen op. Er bestaan namelijk een aantal E-steps welke goedgekeurd zijn door de RDW als zijnde een ‘’bijzondere bromfiets’’. Deze elektrische steppen beschikken over een zadel & een blauw kenteken, hierdoor is de step 100% legaal. Indien je een elektrische step met kenteken bij ons zou bestellen zullen wij deze te allen tijde rijklaar bij je thuis afleveren voorzien van alle juiste documenten om direct de weg op te kunnen gaan! Bekijk de collectie RDW goedgekeurde E-steps hier. 

Verzekerd rijden 

Indien je beschikt over een elektrische step met kenteken is het volgens de Nederlandse wetgeving noodzakelijk om een verzekering af te sluiten, doe je dit niet, dan ben je alsnog illegaal aan het rijden. Let op: als je een verzekering wilt afsluiten voor een E-step dien je te beschikken over een goedgekeurd slot met minimaal 3 sterren ART certificering. Bekijk hier ons uitgebreide AXA sloten assortiment om het juiste slot aan te schaffen geschikt om zelfs een volledige dekkende ‘’All Risk’’ verzekering te kunnen afsluiten. 

Onverzekerd rijden

Als je met een niet goedgekeurde elektrische step op de openbare weg rijdt, loop je het risico op een boete. Ook ben je niet verzekerd in het geval van een ongeluk. Het is dus raadzaam om uitsluitend op de openbare weg te rijden op een elektrische step met kenteken zoals bijvoorbeeld de Veeley V5, dit was overigens de eerste step in Nederland welke legaal werd! Na de Veeley volgde als snel het merk Onemile met een lichtgewicht variant. Ben jij nieuwsgierig geworden naar ons assortiment legale elektrische steppen? Bekijk dan snel hier ons prachtige assortiment.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voor ze worden gepubliceerd

Waar ben je naar op zoek?

Je winkelwagen